Logo Alamo.nl

Inloggen

Creditcard op naam van de hoofdbestuurder

Bij het ophalen van uw huurauto is het op de verhuurlocatie verplicht dat u een fysieke creditcard op naam van de hoofdbestuurder kunt laten zien. Het maakt hierbij niet uit of u de betaling al heeft voldaan. De voornaamste reden is dat de creditcard als waarborg wordt gezien. Maar waarom is dit en zijn er nog meer zaken nodig wanneer u de auto ophaalt? Wij informeren u hieronder graag verder over alle zaken. Heeft u nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Neem dan gerust contact op met onze customer service afdeling.

Waarom een creditcard op naam van de hoofdbestuurder?

De meeste verhuurlocaties vragen om een creditcard op naam van de hoofdbestuurder om de auto te kunnen ophalen. De hoofdbestuurder is namelijk degene die verantwoordelijk is voor de auto en daarom degene die aansprakelijk wordt gesteld mocht er iets gebeuren. De creditcard is enkel vereist voor het ophalen en staat niet verbonden met hoe u voor uw Alamo.nl huurauto heeft betaald.

De waarborg

Op uw creditcard wordt ter plaats bijna altijd een borg ingehouden. Soms heeft deze borg de hoogte van het eigen risico, maar het kan ook lager zijn. In alle gevallen geldt deze borg om het eigen risico, onverzekerde schade en/of eventuele boetes te kunnen betalen. Het kan zijn dat de kosten van eventuele schade of boetes hoger zijn dan het borgbedrag. Als u de auto zonder problemen inlevert, wordt de borg door de verhuurlocatie weer vrijgegeven. Dit duurt maximaal zes weken.

Een geldige creditcard

Bij het huren van een auto zijn er normaal gesproken diverse zaken van belang voor wat betreft uw creditcard. Wij lichten de belangrijkste aspecten voor u toe.

 • Geaccepteerde creditcards
  De volgende creditcards worden algemeen geaccepteerd: Visa, Mastercard en American Express.
 • Naam pashouder
  Let er goed op dat de naam van de hoofdbestuurder volgens paspoort overeenkomt met de naam op de creditcard en de reservering. Ook als de creditcard van de werkgever is, moet de naam van de hoofdbestuurder op de creditcard staan.
 • Zorg voor een pincode.
  Het invullen van een pincode is een vereiste bij het ophalen van de huurauto. In tegenstelling tot uw pinpas, is echter niet een pincode niet altijd standaard bij een creditcard. Weet u niet zeker of er een pincode op de creditcard zit? Check dit dan op tijd bij uw aanbieder, zodat u de huurauto zonder zorgen kunt ophalen.
 • Limiet voor de waarborg
  Omdat de borg wordt gereserveerd of soms wordt afgeschreven, is het belangrijk dat het limiet op de creditcard voldoende is. Kijk in de huurvoorwaarden wat de hoogte is van de borg op uw bestemming.
 • Fysieke kaart noodzakelijk
  Digitale creditcards of creditcardgegevens zonder de kaart worden niet geaccepteerd. U dient dan ook te allen tijde uw fysieke kaart mee te nemen. Raadpleeg de landspecifieke voorwaarden voor uitzonderingen en/of meer details.

Geen creditcard? Voeg een extra bestuurder toe

Heeft de hoofdbestuurder geen creditcard op eigen naam? Dan is de makkelijkste oplossing om diegene als extra bestuurder te registeren en iemand anders uit het reisgezelschap hoofdbestuurder te maken die wel over een eigen creditcard beschikt. Dit kunt u ook doen als deze persoon niet of nauwelijks wil rijden. Als u beide geregistreerd staat als bestuurder maakt het namelijk niet uit wie de auto bestuurd. Zorg er wel voor dat de hoofdbestuurder over een geldig rijbewijs beschikt en dat u alle vereiste documenten bij de hand heeft bij het ophalen van de huurauto. Indien de hoofdbestuurder alle documenten en creditcard niet kan overleggen en op grond daarvan de auto niet meekrijgt, wordt dit gezien als no-show en komt u niet in aanmerking voor teruggave van het vooruitbetaalde bedrag. Heeft u verder nog vragen, bijvoorbeeld over een auto huren zonder creditcard? Neemt u dan contact op met een van onze medewerkers.

 • Schrijf u in op onze nieuwsbrief! Ontvang € 10 korting op uw huurauto via Alamo.be en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen.
 •