Logo Alamo.nl

Inloggen

Coronavirus en uw huurautoreservering – veelgestelde vragen

Wereldwijd hebben wij allen te maken met de impact van het coronavirus. Wij begrijpen dat u in deze situatie met vragen kan zitten over uw reservatie en we doen er alles aan u zo goed en adequaat mogelijk daarbij te helpen. Wilt u graag weer op vakantie, maar heeft u vragen over de veiligheid of de maatregelen ter plaatse? Of wilt u toch graag wijzigen of annuleren? Dan kunt u nu bij Alamo.be gratis uw boeking wijzigen of annuleren tot 48 uur voor vertrek, waarbij u het volledige huurbedrag krijgt teruggestort. Voeg om hiervan gebruik te maken de gratis optie afkoop annuleringskosten toe aan uw boeking. Dat is pas risicoloos een auto huren. Lees hieronder alle antwoorden op de veelgestelde vragen.

Is het huren van een auto veilig?

Jazeker, juist nu is het huren van een auto een hele veilig optie. Met uw eigen hygiënische huurauto heeft u de volledige vrijheid om zelf te bepalen waar u gaat en staat. En u heeft enkel te maken met uw eigen reisgezelschap. Drukke plaatsen, maar ook het openbaar vervoer kunt u wanneer u beschikt over een eigen huurauto gemakkelijk vermijden. Lees hier waarom juist nu een auto huren een geschikte optie is.

Is het wijzigen van mijn huurauto kosteloos?

Ja, tot 48 uur voordat de reservering ingaat kunt u kosteloos wijzigen. Als u na uw boeking uw autohuurreservering wilt wijzigen, dan is dat geen enkel probleem. Geef uw wijziging uiterlijk 48 uur voor vertrek door aan onze klantenservice en zij zullen de mogelijkheden voor u bekijken. Wij berekenen geen extra wijzigingskosten. Bij een wijziging is het huurtarief wel onderhevig aan tussentijdse (prijs)wijzigingen en de actuele beschikbaarheid.

Kan ik mijn huurauto gratis annuleren?

Ja, tot 48 uur voordat de boeking ingaat kunt u gratis annuleren als u de optie afkoop annuleringskosten heeft toegevoegd aan uw boeking. U krijgt dan het volledige huurbedrag teruggestort, zonder inhouding van annuleringskosten. De optie afkoop annuleringskosten kunt u tot 1 januari 2021 gratis toevoegen bij het maken van een reservering. Dat betekent dat annuleren in die gevallen altijd gratis is. Het maakt daarvoor niet uit wanneer u de auto ophaalt of wat de reden is dat u de huurauto wilt annuleren. Door alvast een reservering te maken bent u verzekerd van een huurauto op bestemming in de gewenste huurautocategorie en -periode. Bovendien zijn de kosten ter plaatse duurder en kunnen de tarieven wijzigen. Op deze manier kunt u dus echt risicoloos een auto huren en betaalt u niet voor een huurauto als u deze uiteindelijk niet kunt gebruiken. U kunt bij annulering ook altijd kiezen voor de Alamo.be Autohuurvoucher, waarbij u het volledige bedrag van uw boeking behoudt. U kunt deze op een later moment gebruiken voor een nieuwe boeking op een bestemming naar keuze. Lees hier alles over de voucher.

Wat als ik binnen 48 uur voor vertrek moet annuleren of eerder naar huis moet?

De huurauto eerder inleveren kan altijd. Volgens de normaal geldende voorwaarden is gedeeltelijke teruggave van de huurprijs niet mogelijk, maar gezien de omstandigheden kunnen wij een gedeeltelijke restitutie aanvragen bij het hoofdkantoor. De behandeling van dit verzoek duurt normaliter 6 weken, maar kan in verband met de drukte wat langer duren. Er is geen garantie dat dit lukt. Mocht het verzoek voor teruggave gehonoreerd worden, dan ontvangt u de Alamo.be Autohuurvoucher ter waarde van het bedrag van de niet-gebruikte huurdagen

Wordt mijn huurauto automatisch gewijzigd of geannuleerd?

Nee, wij annuleren niet meer zomaar een reservering. Misschien bent u bijvoorbeeld al op de bestemming aanwezig. U dient dus altijd zelf actie te ondernemen om de autohuur reservatie te laten wijzigen of annuleren.

Worden er aanvullende hygiëne maatregelen genomen?

De veiligheid en hygiëne van de huurauto’s zijn altijd al een topprioriteit geweest. En juist nu staat Alamo ​​meer dan ooit achter die toewijding met het Complete Clean Pledge protocol. Met dit protocol doet Alamo er alles aan om de hoogste normen van hygiëne te handhaven, zodat de huurauto’s, maar ook de verhuurlocaties schoon en veilig zijn. Alamo gaat hierin verder dan de toch al strenge reinigingsprotocollen. Ook nu kunt u dus veilig en verantwoord een auto huren en met een gerust gevoel de weg op. Lees hier meer over de hygiënemaatregelen.

Welke maatregelen gelden er ter plaatse?

Wereldwijd zijn de belangrijkste regels gelijk: houd afstand, vermijd drukte en blijf thuis wanneer u klachten heeft. Daarnaast gelden er verschillende maatregelen per bestemming. Kijk voor een overzicht van alle veilige landen en alle actuele reisinformatie op de pagina Wijs op Reis van Nederlandwereldwijd. Lees hier meer over het nieuwe reizen.

Hoe kan ik met jullie contact opnemen om mijn reservering te wijzigen of annuleren?

Neem met ons contact op door een email te sturen naar [email protected]. Onze kantooruren zijn van maandag t/m vrijdag 09.00 tot 17.30 en op zaterdag van 10.00 tot 16.00. Wilt u annuleren of wijzigen binnen drie dagen voor de ophaaldatum dan raden wij u aan ons te bellen, zodat we uw verzoek direct in gang kunnen zetten. Bent u al op de bestemming en wilt u ons in geval van nood bereiken buiten kantoortijden, bel dan naar ons noodnummer welke staat vermeld op uw autohuurvoucher. Ook kan het zijn dat sommige locaties gesloten zijn. Als dat bij ons bekend is, brengen wij u uiteraard op de hoogte.  

Door de enorme hoeveelheid wijzigingen en annuleringen vragen wij uw begrip voor het feit dat wij mogelijk niet zo snel kunnen reageren als u van ons gewend bent.

Laatste update: 19 augustus 2020. 

  • Schrijf u in op onze nieuwsbrief! Ontvang € 10 korting op uw huurauto via Alamo.be en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen.
  •