Logo Alamo.nl

Inloggen

Coronavirus en uw huurautoreservering – veelgestelde vragen

Wij begrijpen dat u in deze situatie vragen heeft over uw reservering en we doen er alles aan om u zo goed en zo adequaat mogelijk te helpen. Kunt of gaat u door de coronacrisis uw reis niet maken? Dan ontvangt u de Alamo.be Autohuurvoucher. Met deze voucher behoudt u het volledige bedrag van de boeking te goed en kunt u deze gebruiken voor een nieuwe reservering op een ander tijdstip en bestemming naar keuze.  Lees meer hierover en de antwoorden op de veelgestelde vragen.

Wordt mijn huurauto automatisch gewijzigd of geannuleerd?

Update 15 mei:. Wereldwijd hebben wij allemaal te maken met de impact van het coronavirus. Er zijn verregaande maatregelen getroffen waardoor het in veel gevallen niet mogelijk is om de huurauto op te halen. In deze lastige situatie willen wij onze klanten en partners graag duidelijkheid geven. Hierdoor hebben wij besloten om alle reserveringen met ophaaldatum tussen vandaag en eind juni te annuleren, tenzij we uit uw adres kunnen opmaken dat u zich in het land van de gereserveerde ophaallocatie bevindt. Dit betekent dus dat u hiervoor zelf geen actie hoeft te ondernemen. U ontvangt van ons per email een bevestiging. Binnenkort ontvangt u de Alamo.be Autohuur-voucher, waarmee u uw het volledige huurbedrag zonder aftrek van annuleringskosten behoudt, en uw reservering later kunt wijzigen naar een ander moment en bestemming. Op de autohuurvoucher gelden zeer soepele voorwaarden, zodat u nooit ergens aan vast zit waar u niets aan heeft.

Op basis van de actuele situatie kunnen wij besluiten ook reserveringen die op een later tijdstip beginnen te annuleren. Is uw vertrekdatum na juni, of bent u niet zeker wat er met uw reservering gebeurt, dan kunt zelf contact met ons opnemen om uw huurauto te annuleren. Ook dan ontvangt u de Alamo.be Autohuurvoucher.

Mijn vertrekdatum is na juni. Hoe kan ik met jullie contact opnemen om mijn reservering te wijzigen of annuleren?

Neem hiervoor contact  met ons op door een email te sturen naar info@alamo.be. Onze kantooruren zijn van maandag t/m vrijdag 09.00 tot 17.00 en op zaterdag van 10.00 tot 16.00. Wilt u annuleren of wijzigen binnen drie dagen voor de ophaaldatum dan raden wij u aan ons te bellen, zodat we uw verzoek direct in gang kunnen zetten. Bent u al op de bestemming en wilt u ons in geval van nood bereiken buiten kantoortijden, bel dan naar ons noodnummer welke staat vermeld op uw autohuurvoucher. Ook kan het zijn dat sommige locaties gesloten zijn, neem ook dan contact met ons op.      

Door de enorme hoeveelheid wijzigingen en annuleringen vragen wij uw begrip voor het feit dat wij op dit moment het afhandelen van boekingen met een ophaaldatum tussen vandaag en de aankomende vier weken prioriteit geven. Uw annulering door de coronacrisis wordt uiterlijk zes weken voor de geplande vertrekdatum in behandeling genomen.

Wat gebeurt er als ik mijn autohuurreservering annuleer of als deze geannuleerd wordt?

Wij realiseren ons goed dat wij – onder normale omstandigheden – bij een tijdige annulering het volledige huurbedrag dienen terug te betalen onder inhouding van de standaard annuleringskosten. Wereldwijd is er echter een uitzonderlijke situatie ontstaan. Wordt uw huurauto geannuleerd of heeft u besloten de door u geplande reis niet te maken en wilt u uw autohuurreservering annuleren? Dan ontvangt u de Alamo.be Autohuurvoucher. Met deze voucher behoudt u het volledige bedrag van de boeking te goed en kunt u deze gebruiken voor een nieuwe reservering op een ander tijdstip en bestemming naar keuze. Op de autohuurvoucher gelden zeer soepele voorwaarden, zodat u nooit ergens aan vast zit waar u niets aan heeft. Lees hier alles over de Alamo.be Autohuurvoucher.       

Is de ophaaldatum minder dan 48 van tevoren of bent u al op uw bestemming?

Voor annuleringen binnen 48 uur voor de ophaaldatum of die na de ophaaldatum bij ons binnenkomen, zijn wij genoodzaakt om de volledige huursom aan u door te belasten. Omdat wij begrijpen dat u te maken heeft met een uitzonderlijke situatie, zullen wij een verzoek om volledige teruggave indienen bij het hoofdkantoor. De behandeling van dit verzoek kan maximaal 6 weken duren. Mocht het verzoek om teruggave gehonoreerd worden dan zullen wij u het bedrag van de boeking terugbetalen, met aftrek van € 75 administratiekosten.

Wat als ik eerder naar huis moet?

De huurauto eerder inleveren kan altijd. Volgens de normaal geldende voorwaarden is gedeeltelijke teruggave van de huurprijs niet mogelijk, maar gezien de omstandigheden kunnen wij een gedeeltelijke restitutie aanvragen bij het hoofdkantoor. De behandeling van dit verzoek kan maximaal 6 weken duren. Er is geen garantie dat dit lukt. Mocht het verzoek om teruggave gehonoreerd worden dan storten wij het bedrag aan u terug, met aftrek van € 75 administratiekosten.

Gaat uw autohuurreservering pas over een tijdje in en weet u nog niet of u op reis kunt? 

Wij weten natuurlijk nog niet hoe de situatie zich verder zal ontwikkelen. Om al onze klanten tegemoet te komen bieden wij u ieder geval de Alamo.be Autohuurvoucher aan, waarmee u het volledige bedrag van de boeking behoudt en kunt inzetten op een ander moment voor een bestemming naar keuze. Om hiervoor in aanmerking te komen dient u uiterlijk 48 uur voor vertrek uw verzoek te hebben doorgegeven.

Wat als ik nu een boeking maak en deze later toch moet annuleren?

Dan ontvangt u van ons u de Alamo.be Autohuurvoucher. Met deze voucher behoudt u het volledige bedrag van de boeking te goed en kunt u deze gebruiken voor een nieuwe reservering op een ander tijdstip en bestemming naar keuze. Op de autohuurvoucher gelden zeer soepele voorwaarden, zodat u nooit ergens aan vast zit waar u niets aan heeft. Lees hier alles over de Alamo.be Autohuurvoucher. Heeft u toch serieus bezwaar tegen de voucher, stuur ons dan een email en dan nemen we uw verzoek in behandeling.

Laatste update: 15 mei 2020. 

  • Meld u aan voor de nieuwsbrief! Ontvang € 10,- korting op uw huurauto via Alamo.be en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen.
  •