Logo Alamo.nl

Inloggen

Waarborg

Het is gebruikelijk dat u bij het ophalen van de huurauto een borg moet betalen, deze is bedoeld ter dekking van het eigen risico, voor eventuele schade aan, of diefstal van de huurauto. Een bedrag ter hoogte van de borg wordt gereserveerd op uw creditcard. Indien na het terugbrengen van de huurauto blijkt dat er geen (nieuwe) schade aan de huurauto is, wordt dit bedrag binnen enkele werkdagen weer vrijgegeven.

Eigen risico

Voordat u vertrekt is het raadzaam te informeren naar de hoogte van het eigen risico, zodat u er voor kunt zorgen dat de bestedingslimiet van uw creditcard toereikend is. Deze is vermeld in de voorwaarden van het land waar u de auto wilt huren. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met onze klantenservice.

In Europa wordt u op de locatie gevraagd of u een verzekering wilt afsluiten, waarmee u het eigen risico volledig afkoopt. Als u daarvoor kiest, zal er ook geen bedrag voor waarborg worden gereserveerd op uw creditcard.

No-Risk Garantie

Heeft u er voor gekozen om met de No-Risk Garantie uw eigen risico af te kopen? Dan hoeft u ter plaatse geen extra verzekering af te sluiten. Omdat dit een product betreft dat bij het lokale verhuurbedrijf niet bekend is, zal men altijd het bedrag van de waarborg reserveren op uw creditcard.

Cash deposit

Uit veiligheidsoverwegingen is het niet mogelijk om de waarborg door middel van een contante betaling te voldoen. De locaties hebben onvoldoende contant geld op voorraad om bij terugkomst het bedrag terug te betalen. Het betalen met een pinpas is over het algemeen niet toegestaan omdat de waarborg dan effectief van uw bankrekening wordt afgeschreven en het administratief afhandelen van de terugstorting niet automatisch gaat.

  • Schrijf u in op onze nieuwsbrief! Ontvang € 10 korting op uw huurauto via Alamo.be en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen.
  •