Logo Alamo.nl

Login

Veelgestelde vragen

Alamo.be probeert u zo volledig mogelijk te informeren over het huren van een auto en wat er allemaal bij komt kijken. Desondanks krijgt onze customer service afdeling per telefoon of per email, regelmatig vragen over het reserveren van een huurauto en wat men te plaatse kan verwachten. Hieronder vindt u een aantal veelgestelde vragen over autohuur en de antwoorden daarop.

Kan ik veilig een auto huren?

Juist nu is het huren van een auto een veilig keuze. In uw eigen huurauto reist u namelijk enkel met uw eigen reisgezelschap. Daarnaast geeft een eigen huurauto u de mogelijkheid om gemakkelijk zelf te bepalen waar u wel en niet heengaat. Lees hier meer.

Wat betekent het nieuwe reizen voor mij?

Eventuele maatregelen ter plaatse kunnen per bestemming verschillen, maar veilig op reis gaan is belangrijker dan ooit. Lees hier meer over het nieuwe reizen.

Welke aanvullende maatregelen heeft Alamo genomen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen?

Uw veiligheid en een goede hygiëne zijn voor Alamo altijd al belangrijk geweest. Maar door de huidige situatie is Alamo gestart met het Complete Clean Pledge. Hiermee worden de allerhoogste normen van hygiëne gehandhaaft.

Hoeveel bedragen de annulatie- en wijzigingskosten?

Uw boeking wijzigen is kosteloos. Binnen 24 uur na uw reservering is het altijd mogelijk om de huurauto kosteloos te annuleren. Heeft u de optie afkoop annuleringskosten toegevoegd aan uw boeking? Dan krijgt u tot 48 uur voor vertrek het volledige huurtarief teruggestort. Heeft u geen gebruik gemaakt van deze optie, dan worden de volgende annuleringskosten in rekening gebracht: annulering tot 14 dagen voor de aanvangsdatum van de huur: € 35,00. Annulering van 14 dagen voor aanvangsdatum tot 2 dagen voor aanvangsdatum: € 75,00. Annulering binnen 48 uur voor aanvang van de autohuur: 100% van de huursom. Gedeeltelijke teruggave van het huurbedrag is niet mogelijk. Indien u de auto niet kunt ophalen zal u worden geregistreerd als no show. In geval van no show bedragen de kosten 100% van de huursom. Na annulering wordt de door u reeds betaalde huursom aan u teruggestort. De annuleringskosten worden hierop in mindering gebracht. Lees hier alles over wijzigen en annuleren.

Ben ik volledig verzekerd met een huurauto van Alamo?

Alamo zorgt er altijd voor dat u verzekerd de weg op gaat. U bent verzekerd voor schade, diefstal en aansprakelijkheid. De lokale BTW en luchthavenbelasting zijn ook bij de prijs inbegrepen. Wel wordt er in de meeste landen een eigen risico gehanteerd. Dit eigen risico geldt niet voor autohuur in Amerika. Heeft u vragen met betrekking tot de verzekeringen of eigen risico dan kunt u altijd telefonisch contact opnemen met ons callcenter op +31-30-6930136!

Waarom heb ik een kredietkaart nodig voor een huurauto?

In de meeste landen is de hoofdbestuurder verplicht een geldig kredietkaart op eigen naam bij zich te hebben ter borgstelling. Eventuele extra opties worden via deze kredietkaart afgerekend.

Kan ik de auto ook op een andere locatie inleveren?

In de meeste gevallen is het mogelijk om de auto in te leveren op een andere locatie. Hiervoor moet u meestal wel drop-off kosten betalen. Deze kosten worden altijd op de locatie ter plaatse belast. De drop-off kosten kunt u opvragen via ons call center op +31-30-6930136. Indien u ervoor kiest om een auto in te leveren op een andere locatie in de USA of Canada dan kunt u helaas geen Economy auto boeken. Dit vanwege de voorwaarden die gesteld worden door ons hoofdkantoor.

Wat zijn drop-off kosten?

Drop-off kosten zijn kosten die worden berekend als u de auto op een andere locatie wilt inleveren dan waar u de auto heeft opgehaald. Deze kosten zijn per land verschillend. Voor autohuur USA en Canada kunt u helaas geen Economy auto reserveren als u ervoor kiest om de auto op een andere locatie in te leveren. De drop-off kosten worden altijd ter plaatse belast en staan nooit vermeld op uw voucher. Tijdens het reserveren van uw huurauto op Alamo.be worden de drop-off kosten getoond in stap 2 van het boekingsproces. U kunt natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen over de hoogte van de drop-off kosten in o.a. Amerika, Canada, Europa en Latijns-Amerika.

Kan ik ook een GPS reserveren bij de boeking?

Ja, als u een reservatie maakt voor de USA of Canada dan kunt u er voor kiezen om een huurauto inclusief GPS te boeken. U kunt in stap 2 van het boekingsproces op Alamo.be kiezen voor het gewenste pakket plus GPS. Ter plaatse kunt u bij de balie van Alamo ook een navigatiesysteem huren, maar de kosten van de GPS zijn dan hoger. Huurt u de auto langer dan 2 weken en bent u al in het bezit van een navigatiesysteem? Kijk dan eens op de website van TomTom. Deze bieden kaarten aan voor Amerika en Canada, welke u zelf kunt plaatsen in uw eigen GPS.

Welke kosten zijn niet inclusief?

De kosten voor extra opties zoals een kinderzitje, winterbanden, skimateriaal, extra bestuurders en drop off kosten zijn niet inclusief. Kijk voor meer informatie in de voorwaarden van het land waar u de auto wilt huren.

Wat houdt eigen risico in?

Bij bepaalde verzekeringen heeft u een eigen risico. Dit houdt in dat u voor een bepaald bedrag zelf aansprakelijk bent. U kunt het eigen risico vooraf afkopen met onze No-Risk Garantie voor een bedrag van € 3,50 per dag. Ter plaatse geldt vaak een hoger tarief voor de afkoop van het eigen risico.

Mag ik met mijn huurauto de grens over?

Of u de grens over mag met uw huurauto is afhankelijk van de bestemming en maatschappij. Zo is het niet toegestaan om van Europa naar Noord-Afrika te reizen maar van Amerika naar Canada, en andersom, weer wel. In de meeste gevallen is het dus geen probleem maar om er zeker van te zijn raden we u aan contact op te nemen met het team van Alamo.be.

Heb ik een internationaal rijbewijs nodig?

U dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs uit het land van herkomst. Een internationaal rijbewijs is alleen noodzakelijk indien het rijbewijs is uitgegeven in niet romaans schrift.

Hoe zit het met tolwegen in Amerika?

Alamo.be kan helaas niet voorkomen dat u voor tolwegen moet betalen. Wel zijn er manieren om snel en eenvoudig door de tolpoorten te rijden. Zo kunt u in Florida de Sunpass aanschaffen en in Chicago een TPW. Meer informatie over tolwegen vindt u hier.

Gelden er kosten voor een extra bestuurder?

Op sommige bestemmingen kan een toeslag gelden voor extra bestuurders. Een bestemming waar zeker geen kosten in rekening wordt gebracht voor extra bestuurders is Californië (USA). Heeft u gekozen voor een Alamo.be Gold of Gold underage pakket? Dan hoeft u geen extra kosten te betalen voor de extra bestuurder. U kunt dan drie extra bestuurders opgeven.

Wat is de minimum leeftijd voor het huren van een auto?

De gemiddelde minimum leeftijd voor het huren van een auto is 21 jaar maar verschilt per land, per lokale partner en per autotype. Kijk daarom goed in de voorwaarden of er een leeftijdstoeslag is, en zo ja, wat de regels zijn. In alle landen geldt dat bestuurders in het bezit moeten zijn van een geldig rijbewijs uit het land van herkomst.

Wat zijn de tankmogelijkheden?                             

Bij Alamo.be heeft u de keuze uit verschillende tankregelingen. Bepaal bij het ophalen van de huurauto welke tankregeling van toepassing is bij uw auto, afhankelijk hiervan kiest u de tankregeling die het beste bij u past.

Is het antwoord u niet duidelijk, of staat uw vraag er niet tussen, neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier.

  • Schrijf u in op onze nieuwsbrief! Ontvang € 10 korting op uw huurauto via Alamo.be en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen.
  •