Logo Alamo.nl

Inloggen

Veelgestelde vragen

Alamo.be probeert u zo volledig mogelijk te informeren over het huren van een auto en wat er allemaal bij komt kijken. Desondanks krijgt onze customer service afdeling per telefoon of per email, regelmatig vragen over het reserveren van een huurauto en wat men te plaatse kan verwachten. Hieronder vindt u een aantal veelgestelde vragen over autohuur en de antwoorden daarop.

Kan ik veilig een auto huren?

Juist nu is het huren van een auto een veilig keuze. In uw eigen huurauto reist u namelijk enkel met uw eigen reisgezelschap. Daarnaast geeft een eigen huurauto u de mogelijkheid om gemakkelijk zelf te bepalen waar u wel en niet heengaat. Lees hier meer.

Mijn vlucht is vertraagd – wat moet ik doen?

Wanneer je vlucht vertraagd is er een grote kans dat je de auto niet kan ophalen op de aangegeven ophaaltijd. Als je het vluchtnummer in de autohuurreservering hebt gezet, kan de lokale autoverhuurder de vertraging inzien. Hier hoef jij niets voor te doen. Echter, wanneer je meer dan 2 uur vertraging hebt dan kan je het beste bellen naar ons noodnummer zodat wij de huurauto kunnen herbevestigen.

Hoeveel bedragen de annulerings- en wijzigingskosten?

Wij berekenen u geen wijzigingskosten door en u kunt tot 48 uur voor vertrek gratis annuleren, mits u de gratis optie afkoop annuleringskosten heeft toegevoegd. Houdt u er wel rekening mee dat bij een wijziging het huurtarief onderhevig is aan tussentijdse (prijs)wijzigingen en de actuele beschikbaarheid. Bij annuleren binnen 48 uur voor de ophaaltijd of na ingangsdatum van de reservering kunnen wij helaas het huurbedrag niet meer crediteren, ook niet als u de optie afkoop annuleringskosten heeft toegevoegd aan uw reservering.

Ben ik volledig verzekerd met een huurauto van Alamo?

Alamo zorgt er altijd voor dat u verzekerd de weg op gaat. U bent verzekerd voor schade, diefstal en aansprakelijkheid. De lokale BTW en luchthavenbelasting zijn ook bij de prijs inbegrepen. Wel wordt er in de meeste landen een eigen risico gehanteerd. Dit eigen risico geldt niet voor autohuur in Amerika. Heeft u vragen met betrekking tot de verzekeringen of eigen risico dan kunt u altijd telefonisch contact opnemen met ons callcenter op +31-30-6930136!

Waarom heb ik een kredietkaart nodig voor een huurauto?

De hoofdbestuurder is verplicht om een kredietkaart op zijn/haar naam mee te nemen, daarmee wordt de borg en eventuele extra’s gedekt. Let naast de naam op de volgende punten:
• Houd voldoende bestedingsruimte over voor de borg.
• Neem een fysieke kredietkaart mee, een digitale en/of prepaid creditcard is niet toegestaan.
• Zorg ervoor dat u de pincode kent.
• Voor sommige landen, zoals Spanje, Hongarije, Portugal en Turkije is het verplicht om twee kredietkaarten mee te nemen voor het geval u specifieke (luxere) autotypes huurt. Neem contact op met ons customer serviceteam voor meer informatie.

Kan ik de auto ook op een andere locatie inleveren?

In de meeste gevallen is het mogelijk om de auto in te leveren op een andere locatie. Hiervoor moet u meestal wel drop-off kosten betalen. Deze kosten worden altijd op de locatie ter plaatse belast. De drop-off kosten kunt u opvragen via ons call center op +31-30-6930136. Indien u ervoor kiest om een auto in te leveren op een andere locatie in de USA of Canada dan kunt u helaas geen Economy auto boeken. Dit vanwege de voorwaarden die gesteld worden door ons hoofdkantoor.

Wat zijn drop-off kosten?

Drop-off kosten zijn kosten die worden berekend als u de auto op een andere locatie wilt inleveren dan waar u de auto heeft opgehaald. Deze kosten zijn per land verschillend. Voor autohuur USA en Canada kunt u helaas geen Economy auto reserveren als u ervoor kiest om de auto op een andere locatie in te leveren. De drop-off kosten worden altijd ter plaatse belast en staan nooit vermeld op uw voucher. Tijdens het reserveren van uw huurauto op Alamo.be worden de drop-off kosten getoond in stap 2 van het boekingsproces. U kunt natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen over de hoogte van de drop-off kosten in o.a. Amerika, Canada, Europa en Latijns-Amerika.

Kan ik ook een GPS reserveren bij de boeking?

Ja, als u een reservatie maakt voor de USA of Canada dan kunt u er voor kiezen om een huurauto inclusief GPS te boeken. U kunt in stap 2 van het boekingsproces op Alamo.be kiezen voor het gewenste pakket plus GPS. Ter plaatse kunt u bij de balie van Alamo ook een navigatiesysteem huren, maar de kosten van de GPS zijn dan hoger. Huurt u de auto langer dan 2 weken en bent u al in het bezit van een navigatiesysteem? Kijk dan eens op de website van TomTom. Deze bieden kaarten aan voor Amerika en Canada, welke u zelf kunt plaatsen in uw eigen GPS.

Welke kosten zijn niet inclusief?

De kosten voor extra opties zoals een kinderzitje, winterbanden, skimateriaal, extra bestuurders en drop off kosten zijn niet inclusief. Kijk voor meer informatie in de voorwaarden van het land waar u de auto wilt huren.

Wat houdt eigen risico in?

Bij bepaalde verzekeringen heeft u een eigen risico. Dit houdt in dat u voor een bepaald bedrag zelf aansprakelijk bent. U kunt het eigen risico vooraf afkopen met onze No-Risk Garantie voor een bedrag van € 3,50 per dag. Ter plaatse geldt vaak een hoger tarief voor de afkoop van het eigen risico.

Mag ik met mijn huurauto de grens over?

Of u de grens over mag met uw huurauto is afhankelijk van de bestemming en maatschappij. Zo is het niet toegestaan om van Europa naar Noord-Afrika te reizen maar van Amerika naar Canada, en andersom, weer wel. In de meeste gevallen is het dus geen probleem maar om er zeker van te zijn raden we u aan contact op te nemen met het team van Alamo.be.

Heb ik een internationaal rijbewijs nodig?

U dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs uit het land van herkomst. Een internationaal rijbewijs is alleen noodzakelijk indien het rijbewijs is uitgegeven in niet romaans schrift. Houdt u daarnaast rekening mee dat u een fysiek rijbewijs meeneemt, aangezien een digitaal rijbewijs niet overal wordt geaccepteerd.

Hoe zit het met tolwegen in Amerika?

Alamo.be kan helaas niet voorkomen dat u voor tolwegen moet betalen. Wel zijn er manieren om snel en eenvoudig door de tolpoorten te rijden. Zo kunt u in Florida de Sunpass aanschaffen en in Chicago een TPW. Meer informatie over tolwegen vindt u hier.

Wat zijn de voorwaarden voor het reizen naar Amerika?

Indien u naar de Verenigde Staten van Amerika reist dient u in het bezit te zijn van:
– Een geldig paspoort
– Een geldige Esta
– Een geldig vaccinatiebewijs voor iedereen ouder dan 18 jaar (uitzonderingen daargelaten). Zorgt u ervoor dat u een uitgeprint vaccinatiebewijs bij u heeft
Klik hier voor alle informatie rondom het reizen naar de Verenigde Staten vanuit de Amerikaanse Overheid.

Gelden er kosten voor een extra bestuurder?

Op sommige bestemmingen kan een toeslag gelden voor extra bestuurders. Een bestemming waar zeker geen kosten in rekening wordt gebracht voor extra bestuurders is Californië (USA). Heeft u gekozen voor een Alamo.be Gold of Gold underage pakket? Dan hoeft u geen extra kosten te betalen voor de extra bestuurder. U kunt dan drie extra bestuurders opgeven.

Wat is de minimum leeftijd voor het huren van een auto?

De gemiddelde minimum leeftijd voor het huren van een auto is 21 jaar maar verschilt per land, per lokale partner en per autotype. Kijk daarom goed in de voorwaarden of er een leeftijdstoeslag is, en zo ja, wat de regels zijn. In alle landen geldt dat bestuurders in het bezit moeten zijn van een geldig rijbewijs uit het land van herkomst.

Wat zijn de tankmogelijkheden?                             

Bij Alamo.be heeft u de keuze uit verschillende tankregelingen. Bepaal bij het ophalen van de huurauto welke tankregeling van toepassing is bij uw auto, afhankelijk hiervan kiest u de tankregeling die het beste bij u past.

  • Schrijf u in op onze nieuwsbrief! Ontvang € 10 korting op uw huurauto via Alamo.be en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen.
  •