Logo Alamo.nl

Inloggen

Algemene Voorwaarden

Reserveringen voor Alamo.be worden verwerkt door Target Travel Services.

Alle reserveringen dienen voor vertrek te worden bevestigd door middel van een reserveringsnummer van de verhuurder. Reserveren is niet mogelijk op basis van specifieke autotypes. Op de locatie kan een vergelijkbare of grotere auto uit dezelfde klasse aangeboden worden. Details van auto’s kunnen per land verschillen. Reserveringen dienen vooraf te worden gemaakt en de bevestiging is afhankelijk van beschikbaarheid op het moment van reserveren. De vooruitbetaling dient voor vertrek te worden voldaan. Is er gekozen voor de optie ‘later betalen’, dan is de aanbetaling voor vertrek verschuldigd en het resterende bedrag tijdens het ophalen van de auto. Niet-gebruikte huurdagen die zijn gereserveerd en betaald, worden niet gerestitueerd.

Annuleringen

Bij het ontvangen van een reserveringsnummer van de verhuurder is de boeking definitief. Wij berekenen u geen wijzigingskosten door en u kunt tot 48 uur voor vertrek gratis annuleren, mits u de gratis optie afkoop annuleringskosten heeft toegevoegd. Houdt u er wel rekening mee dat bij een wijziging het huurtarief onderhevig is aan tussentijdse (prijs)wijzigingen en de actuele beschikbaarheid. Bij annuleren binnen 48 uur voor de ophaaltijd of na ingangsdatum van de reservering kunnen wij helaas het huurbedrag niet meer crediteren, ook niet als u de optie afkoop annuleringskosten heeft toegevoegd aan uw reservering.

Vooruitbetaling

Voor vertrek dient een vooruitbetaling van de huurauto en de prepaid opties volledig te worden voldaan. Als de boeking voltooit is, wordt er doorgestuurd naar de betalingsprovider. De betaling wordt verwerkt via een beveiligde link. Als de boeking zonder directe betaling wordt voltooid, wordt er een factuur verzonden. De betaling dient 6 weken voor de ophaaldatum door Target Travel Services te zijn ontvangen. Als de volledige betaling niet 48 uur voor de ophaaldatum is ontvangen, wordt de boeking geannuleerd.

Sommige tarieven zijn gedeeltelijk vooruitbetaald. Dit betekent dat Target Travel Services een aanbetaling int en de lokale leverancier het huurbedrag in rekening brengt bij het ophalen van de auto. Voor de aanbetaling gelden dezelfde voorwaarden als voor vooruitbetaling.

Tarieven

Tenzij anders vermeld, zijn de tarieven inclusief onbeperkt aantal kilometers, schade door aanrijding, diefstalbeveiliging, luchthavengeld, autorijbewijs, btw en beperkte aansprakelijkheidsverzekering. Voor specifieke informatie kan contact opgenomen worden met de klantenservice van Target Travel Services. Target Travel Services heeft het recht om tarieven of voorwaarden op elk moment zonder voorafgaande kennisgeving te wijzigen.

Houd er rekening mee dat als de auto 30 minuten of later na de ophaaltijd op de inleverdatum inlevert wordt, er een toeslag tot de huurkosten voor één dag in rekening wordt gebracht.

No-Risk Garantie

De optie van een No-Risk Garantie wordt aangeboden door Target Travel Services. Tijdens het boeken van een huurauto kan ervoor worden gekozen om deze extra verzekering af te sluiten. Met deze No-Risk Garantie is het eigen risico gedekt tot een bedrag van EUR 1.500. Bij schade brengt de locatie de kosten in rekening. Bij terugkomst kunnen de gemaakte schadekosten online gedeclareerd worden via het No Risk Declaratie formulier.

Als er tijdens de boeking gekozen is voor de No-Risk Garantie, zal de verhuurlocatie het bedrag van de borg van de huurder’s creditcard inhouden. Als er gekozen is voor de No-Risk Garantie kan het voorkomen dat medewerkers aan de balie een aanvullende lokale verzekering aanbieden. Indien deze geaccepteerd wordt door de huurder, is er geen restitutie mogelijk voor die lokaal betaalde verzekeringen.

Auto ophalen

Zorg dat u bij het ophalen van de huurauto de volgende documenten bij de hand heeft, zo kan de medewerker u snel op weg helpen:

  • Huurvoucher.
  • Paspoort van de hoofdbestuurder.
  • Fysiek rijbewijs van de hoofdbestuurder en, indien van toepassing, het rijbewijs van de medebestuurder(s).
  • Fysieke creditcard op naam van de hoofdbestuurder. Let erop dat voor sommige landen, zoals Spanje, Hongarije, Portugal en Turkije het verplicht is om twee creditcards mee te nemen bij bepaalde huurcategorieën. Neem contact op met ons customer serviceteam voor meer informatie.
  • Voor sommige overzeese locaties is een retourticket vereist.

Indien de huurder bovengenoemde documenten niet kan overleggen en op grond daarvan de auto niet meekrijgt, wordt dit gezien als een no-show en komt de huurder niet in aanmerking voor teruggave van het vooruitbetaalde bedrag. In alle gevallen bepaalt de locatie of zij de getoonde documenten voldoende vinden en of zij de auto meegeven.

Extra bestuurders

Voor extra bestuurders kan een toeslag gelden. Alle bestuurders dienen in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs uit het land van herkomst. Toeslagen voor extra bestuurders dienen ter plaatse te worden betaald op het moment van ophalen, tenzij inbegrepen in het tarief.

Alle voertuigen geboekt via Target Travel Services zijn verzekerd voor het maximum aantal personen dat is toegestaan in het betreffende autotype. Target Travel Services kan geen verantwoordelijkheid aanvaarden wanneer een voertuig bij aankomst niet groot genoeg is om alle passagiers en bagage te passen als er geen volledige details werden verstrekt op het moment van boeking. In het belang van de veiligheid mag dit aantal niet worden overschreden en wordt de verzekering op het voertuig ongeldig.

Leeftijd en extra bestuurders

De minimumleeftijd is in de meeste landen 21 jaar. Voor bepaalde landen is de minimum-leeftijd 18, 23 of 25 jaar. Voor bepaalde autotypes kan ook een leeftijdsbeperking gelden.

Alle bestuurders dienen in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs uit het land van herkomst. In sommige landen is het verplicht dat alle bestuurders minimaal een jaar in het bezit moeten zijn van een volledig rijbewijs.

De kosten voor extra chauffeurs verschillen per land en moeten ter plaatse worden betaald. Voor jonge bestuurders (tussen 18-21 jaar of tussen 21-25 jaar) kunnen extra kosten ontstaan. Deze kunnen per land verschillen en moeten ter plaatse betaald worden. Raadpleeg de specifieke voorwaarden per land voor uitzonderingen en/of verdere details.

One-way verhuur

One-way verhuur is op sommige locaties toegestaan, maar moet tijdens het boeken worden bevestigd. De toeslag kan variëren, is exclusief belasting en dient ter plaatse te worden betaald. Drop-off kosten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Extra opties

Kinderzitjes, skidragers en andere extra’s zijn op aanvraag en kunnen niet worden gegarandeerd. In de meeste landen zijn kinderzitjes verplicht voor jongere kinderen. De meeste locaties hebben kinderzitjes beschikbaar die moeten worden aangevraagd op het moment van de boeking. Deze zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid op het moment van de huur.

Lokale belastingen

Kosten en voorwaarden voor alle extra’s die ter plaatse moeten worden betaald, kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd door de verhuurder.

Type auto en capaciteit

De genoemde capaciteit van de huurauto is een richtlijn en hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Het bevestigde autotype is slechts een voorbeeld en is mogelijk niet beschikbaar op het moment van verhuur.

Klachten

Indien de huurder niet tevreden is met de huurauto, de huur of de reservering, dient deze binnen 24 uur na ophalen teruggebracht te worden naar het verhuurstation. Mocht het verhuurstation niet kunnen assisteren, kan het 24/7 noodnummer, dat vermeld staat op de voucher, worden gebeld. Indien het station of het alarmnummer niet kunnen assisteren, wordt verzocht een klacht binnen 6 weken na inlevering van de auto te sturen naar [email protected].

Disclaimer

Er kunnen andere voorwaarden van toepassing zijn. Alle tarieven, voorwaarden en condities per land kunnen zonder voorafgaande kennisgeving door de verhuurder worden gewijzigd. Reserveringen via Alamo.nl, Alamo.be, Autoshuren.nl en RNTaCar.com worden verwerkt door Target Travel Services. Target Travel Services heeft geen toegang tot reserveringen voor Alamo, Enterprise, National of andere leveranciers die via andere verkoopkanalen zijn gemaakt.

Target Travel Services aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor en is niet aansprakelijk voor verlies, schade, wijzigingen, vertragingen of andere problemen die voortkomen uit bijvoorbeeld een burgeroorlog, arbeidsconflicten, inclusief geschillen over luchtverkeersleiding, terroristische activiteiten, natuur- en nucleaire rampen, brand of ongunstige weersomstandigheden, onvermijdelijke technische problemen met transport, sluiting of congestie van luchthavens of havens, annulering van lijndiensten en financieel falen van luchtvaartmaatschappijen.

Target Travel Services treedt op als agent voor autoverhuurbedrijven. Om deze reden is de daadwerkelijke overeenkomst voor de verhuurdiensten met de lokale autoverhuurder, zodra de boeking is bevestigd. Huurders zijn gebonden aan de voorwaarden van de overeenkomst en de wetten van het land waar de verhuur plaatsvindt of heeft plaatsgevonden.

Target Travel Services kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor personen die rijden onder invloed van alcohol of drugs, opzettelijke schade veroorzaken, off-road rijden of rijden zonder de nodige zorg en aandacht. De huurder vrijwaart Target Travel Services ter zake van dergelijke aanspraken. De huurder is verantwoordelijk voor alle parkeer- en rijovertredingen.

In geval van diefstal, ongeval of schade aan het voertuig, ongeacht de omvang van de schade, moet de bestuurder een schriftelijke verklaring afleggen aan de leverancier, anders wordt de bestuurder als volledig verantwoordelijk voor de schade beschouwd.

  • Schrijf u in op onze nieuwsbrief! Ontvang € 10 korting op uw huurauto via Alamo.be en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen.
  •