Logo Alamo.nl

Inloggen

Het ophalen van de huurauto

Als u op uw bestemming aankomt, wilt u natuurlijk zo snel mogelijk uw reis vervolgen.  Als u goed voorbereid bent en alles bij de hand heeft, helpt dat de medewerkers om u zo snel mogelijk op weg te helpen. Wij zetten voor u op een rij waar u rekening mee moet houden bij het ophalen van uw huurauto.

Openingstijden

In de USA en Canada zijn de verhuurlocaties op de luchthavens meestal 24/7 geopend. Stadslocaties hebben vaak andere openingstijden. Op de grote luchthavens in Europa zijn de autoverhuurbalies veelal van ’s ochtends vroeg tot twaalf uur ‘s nachts geopend. Op uw huurvoucher staan de openingstijden van uw verhuurlocatie vermeld.

Wachttijden bij het ophalen van de huurauto

Op kleinere luchthavens of bij populaire stadslocaties kan het voorkomen dat de wachttijd wat langer is dan u van Alamo verwacht. Lokale partners streven er naar iedereen zo snel mogelijk op weg te helpen.

Rental Plaza’s

Op sommige Amerikaanse luchthavens zijn alle autoverhuurders bij elkaar ondergebracht in een “rental plaza”. Deze bevindt zich in de meeste gevallen op het luchthaven terrein.

On-airport of Off-airport

De meeste luchthavens hebben autoverhuurbalies in de aankomsthal. De huurauto’s staan dan in de parkeergarage van de luchthaven. Het komt ook voor dat u de huurauto buiten de luchthaven moet ophalen. In dat geval rijden er shuttle busjes naar de verhuurlocaties.

Snel op weg met een huurauto

Zorg dat u bij het ophalen van de huurauto de volgende documenten bij de hand heeft, zo kan de medewerker u snel op weg helpen:

   • Huurvoucher.
   • Paspoort van de hoofdbestuurder.
   • Fysiek rijbewijs van de hoofdbestuurder en, indien van toepassing, het rijbewijs van de medebestuurder(s).
   • Fysieke creditcard op naam van de hoofdbestuurder. Let erop dat voor sommige landen, zoals Spanje, Hongarije, Portugal en Turkije het verplicht is om twee creditcards mee te nemen bij bepaalde huurcategorieën. Neem contact op met ons customer serviceteam voor meer informatie.

Check de huurauto

Het is belangrijk dat u voordat u wegrijdt met uw huurauto, goed controleert of de auto schadevrij is. In Europa zal er vaak een medewerker met u meelopen om samen de auto te controleren op krasjes of deukjes. U tekent een check out formulier waarop eventuele schade is aangegeven, zodat men bij terugkomst weet dat u niet verantwoordelijk bent voor deze beschadigingen. Het kan handig zijn om foto’s te maken van de auto voor u op weg gaat. Zo voorkomt u discussies achteraf.

 • Schrijf u in op onze nieuwsbrief! Ontvang € 10 korting op uw huurauto via Alamo.be en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen.
 •