Logo Alamo.nl

Inloggen

Tolwegen

Zowel in Europa als in Amerika is het soms onvermijdelijk dat u gebruik moet maken van een tolweg. Alamo.be kan helaas niet voorkomen dat u voor tolwegen moet betalen maar we kunnen u wel tips geven over hoe u, met name in Amerika, snel en eenvoudig door de tolpoortjes kunt rijden.

Tolwegen in Amerika

Als u uw huurauto ophaalt bij een locatie waar tolwegen in de buurt zijn, kunt u daar vaak bij de locatie afspraken over maken. Vraagt u aan de medewerker aan de balie om meer informatie en de voorwaarden.

Sunpass

Gaat u een autorondreis door Florida maken? Schaf dan de Sunpass aan. Met deze pas bespaart u tolkosten en voorkomt u lange wachttijden voor de tolpoortjes. De kosten van de Sunpass bedragen US$ 25,- per huurovereenkomst. Deze optie wordt u aangeboden als u de auto gaat ophalen. Naast de vaste kosten van US$ 25,- betaalt u ook de kosten van de tolwegen.

Toll Pass Automatic (TPA)

Wilt u gedoe met muntjes of pinpassen voorkomen? Schaf dan op locatie een Toll Pass aan. Met deze pas kunt u kiezen of u de tolkosten op de tolweg of achteraf betaalt. Heeft u op een tolweg gereden en niet betaald? Dan wordt er een Toll Pass Convenience Charge (TCC) van $3,95 per dag in rekening gebracht (maximaal $19.75 per huurperiode). De verhuurder mag daarnaast de niet-betaalde tolkosten van uw credicard afschrijven. Uiteraard ontvangt u een overzicht van de gemaakte tolkosten.

Toll Pass Waiver (TPW)

Gaat u in Chicago de weg op met uw huurauto? Dan kunt u kiezen voor een TPW. Voor $9.99 per huurdag dekt u alle tolkosten.

Toll Pass Device (TPD)

Bent u van plan om door het noordoosten van Amerika te rijden? Dan is het wellicht een idee om voor $3.95 per huurdag (maximaal $19.75 per huurperiode) een TPD aan te schaffen op de luchthaven. Met een TPD worden de tolkosten automatisch van uw rekening afgeschreven en hoeft u onderweg geen tolkosten te betalen.

  • Schrijf u in op onze nieuwsbrief! Ontvang € 10 korting op uw huurauto via Alamo.be en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen.
  •