Logo Alamo.nl

Inloggen

Uw huurauto goed verzekerd

Niets is belangrijker dan met een veilig gevoel de weg op te gaan. In Europa zijn de verzekeringen vaak anders geregeld dan in de Verenigde Staten of Canada en soms zijn bepaalde verzekeringen opgenomen in het autohuurtarief. Belangrijk om te weten: uw huurauto is altijd goed verzekerd. Toch is er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden.

Diefstalverzekering

Alle huurauto’s zijn verzekerd tegen diefstal. Afhankelijk van het land waar u de auto ophaalt, kan er echter een eigen risico gelden.

CDW – Collission Damage Waiver

Er zijn meerdere benamingen voor deze verzekering, die de schade aan de eigen huurauto dekt. Deze verzekering is inbegrepen in al onze tarieven. Afhankelijk van het land waar u de auto ophaalt, kan er een eigen risico bestaan.

Eigen risico

Europa

Het eigen risico is afhankelijk van het land en autotype. Dit staat vermeld in de voorwaarden per land.

Noord-Amerika

In de USA is er geen eigen risico, in Canada bedraagt het eigen risico CA$ 500,-.

Zuid- en Midden-Amerika

Het eigen risico is afhankelijk van het land en autotype. Dit staat vermeld in de voorwaarden per land.

Extended Protection

Deze verzekering bestaat alleen in de Verenigde Staten en Canada en verhoogt het wettelijk minimum bedrag van de aansprakelijkheidsverzekering tot 1 miljoen dollar. Deze verzekering is inclusief in al onze tarieven. In de USA is er geen eigen risico, in Canada bedraagt het eigen risico CA$ 500,-.

Super CDW/Excess Protection

In Europa kan men met deze verzekering het eigen risico afkopen.
De kosten voor het afsluiten van deze verzekering aan de balie kunt u vinden in de voorwaarden per land. Als u er voor kiest deze verzekering niet af te sluiten, dan houdt de locatie het bedrag van de eigen risico in als borg. Ook als u bij het boeken van de auto onze No-Risk Garantie heeft afgesloten wordt het eigen risico als borg ingehouden.

Schade aan banden, bodem en ruiten

Deze schades worden nooit gedekt door de standaard verzekeringen. In sommige gevallen is het mogelijk om hiervoor ter plaatse een extra verzekering af te sluiten. In Noord-Amerika kunt u bijvoorbeeld kiezen voor het Roadside Service Plan.

Roadside Service Plan

Het Roadside Service Plan is niet inbegrepen in onze tarieven en kunt u ter plaatse afsluiten voor een bedrag van USD 6,99 per dag. Het Roadside Service Plan is niet verplicht en dekt de volgende punten:

  • Vervanging van de sleutel
  • Kosten als u zich heeft buitengesloten
  • Jump start
  • De kosten van het vullen van de benzine tank als men zonder benzine komt te staan
  • Lekke band en het vervangen van een band
  • Eventuele wegsleepkosten

No-Risk Garantie

De No-Risk Garantie wordt u aangeboden door Target Travel. U kunt bij boeking aangeven of u hier van gebruik wilt maken. Met de No-Risk garantie koopt u het eigen risico af, tot een maximum van EUR 1.500,-. Dit product is niet bekend bij de verhuurder dus zij zullen u er ter plaatse op wijzen dat u niet verzekerd bent. U hoeft ter plaatse geen extra verzekering af te sluiten want u bent immers via de No-Risk Garantie verzekerd. Wel moet u er rekening mee houden dat het bedrag van de borg wordt ingehouden op uw creditcard. Kiest u er voor toch een lokale verzekering extra af te sluiten dan komt u niet in aanmerking voor teruggave van de kosten doordat u dubbel verzekerd bent. Indien u een No-Risk Garantie heeft afgesloten en onverhoopt kosten heeft gemaakt die betrekking hebben op schade- (CDW) en/of diefstalverzekering (TP), dan kunt u deze kosten declareren via ons online formulier. U wordt automatisch doorverwezen naar onze website www.autoshuren.nl.

 

  • Schrijf u in op onze nieuwsbrief! Ontvang € 10 korting op uw huurauto via Alamo.be en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen.
  •