Logo Alamo.nl

Inloggen

Van Buffalo naar Toronto met een huurauto

De Niagara regio tussen Buffalo (USA) en Toronto (Canada) is de ideale bestemming voor een autovakantie van een tiental dagen. Je vindt hier een grote diversiteit aan activiteiten; van de Niagara watervallen, architectuur en forten tot de beste wijnregio van Canada. Interessant is dat deze regio een van de bekendste plekken ter wereld is voor ijswijn. Gastblogger Hasse Wiersma maakte onlangs een autorondreis door deze prachtige regio en deelt graag zijn perfecte autoroute.

Dag 1 – Aankomst in Buffalo

Het internationale vliegveld van Buffalo is niet groot en daardoor erg overzichtelijk. De autoverhuur balie van alamo.be bevindt zich direct buiten de terminal en de afhandeling gaat snel waardoor je binnen 15 minuten onderweg bent. Vertrek vanaf de luchthaven richting Buffalo en blijf hier een nachtje om bij te komen van je reis. Mocht je ’s avonds laat in Buffalo aankomen, dan kun je het beste een hotel naast het vliegveld boeken.

Dag 2 – Buffalo verkennen

Buffalo is niet alleen bekend om zijn chicken wings maar ook om de mooie architectuur en de vele musea. Afhankelijk van je interesse in musea en/of de jetlag een harde impact heeft is het aan te raden hier twee dagen te spenderen. In de morgen kan je met de huurauto door de, om hun architectuur bekende, wijken rijden. Begin bij één van F. Lloyd Wright zijn bekendste werken buiten Chicago; het Darwin D. Martin House complex. Hier kan je een tour nemen voor circa 15 USD. Rij na de tour door de wijken Allentown Historic District en Delaware Avenue Historic District en bewonder de vele dure huizen die je hier vindt. Maak aan het einde van de dag een wandeling downtown of bezoek een van de vele musea. Een tip voor het diner: Buffalo Chicken Wings.

Dag 3 – Niagara watervallen aan de USA kant

Vertrek vandaag op tijd vanuit het hotel en rij naar de Amerikaanse kant van de Niagara watervallen. Houd er rekening mee dat er tolwegen zijn en dat je niet overal met creditcard kan betalen, enkele dollars cash op zak is dus handig. Eenmaal aangekomen kun je de auto vlakbij de entree parkeren en het nationale park verder lopend ontdekken. Het uitzicht op de watervallen is vanaf de Canadese kant beter maar vanaf de Amerikaanse kant kom je er het dichtst bij. Toegang tot de watervallen is gratis. Echter zijn er ook betaalde activiteiten, waarvan er twee zeker aan te raden zijn. De eerste activiteit is de Maid of the Mist welke aan het begin van het park te vinden is. Dit is een boot die je meeneemt tot vlak onderaan de Horseshoe Waterval. Een poncho is beschikbaar en zeker aan te raden omdat je nat zult worden in het gedonder van de waterval. Nadat je weer een beetje bent opgedroogd loop je langs het water richting de American Falls / Bridal Veil Falls waar je mooie regenbogen ziet in de mist die naar bovenkomt. Hier ga je via de brug over de Niagara Rivier naar Goat Island waar de tweede activiteit te vinden is: the Cave of the Winds. Je gaat hier met een lift naar beneden en komt het dichtst bij de watervallen, zelfs de Behind the Falls tour aan de Canadese kant is niet dichterbij. Je voelt hier echt het gedonder en de kracht van de watervallen. Hierna kan je verder het park ontdekken, foto’s maken en zodra je alles verder gezien hebt rij je met de huurauto naar de Canadese kant om in te checken in het hotel. Je kunt hiervoor het beste over de Rainbow Bridge rijden. ’s Avonds kan je de strip van Niagara Falls ontdekken, een klein Las Vegas.

Dag 4 – Niagara watervallen Canada

Vandaag ontdek je de Canadese kant van de watervallen. Vanaf deze kant heb je het beste zicht op de watervallen. Mocht je budget het toelaten boek dan een helikoptervlucht en aanschouw de watervallen vanuit de lucht. Indien je hotel niet op loopafstand ligt kan je de gratis WEGO Bus nemen. De belangrijkste en meest indrukwekkende attractie is de Journey Behind the Falls waarbij je door gangen achter de Horseshoe Waterval loopt en vlak eronder van het gedonder kunt genieten. Begin hiermee ‘s morgens en loop dan richting de Rainbow bridge. Je kunt er voor kiezen om aan de Canadese kant de Maid of the Mist tour te doen maar door de vele andere attracties is het aan te raden deze aan de Amerikaanse kant te doen. Neem je lunch mee in de Skylon tower en geniet van een super mooi uitzicht over de watervallen. Reserveer wel online i.v.m. de lange wachtrijen. Hierna kan je de WEGO Bus nemen naar de White Water Walk. Ga vanaf hier terug naar de stad en geniet de rest van de dag van alle attracties voor jong en oud. Het nachtleven gaat door tot in de kleine uurtjes.

Dag 5 – Niagara on the Lake

Vandaag zal, naast een bezoek aan Niagara on the Lake, in het teken staan van wijn en ijswijn (icewine) proeven. De Niagara regio staat bekend om zijn uitermate geschikte klimaat voor wijn en vooral ijswijn. IJswijn is wijn gemaakt van druiven die, terwijl ze nog aan wijnrank hangen, bevriezen tot minimaal -8 graden. Ze worden dan binnen 24 uur geplukt en geperst. De opbrengst is veel geringer dan gewone wijn en er is een groot risico van mislukte oogst. De ijswijn is een soort dessertwijn en zoet van smaak. Er wordt ijswijn gemaakt van diverse soorten druiven welke die allemaal zult proeven bij de diverse wijnhuizen.

Rij ‘s morgens met de huurauto naar Niagara on the Lake om het oude George Fort te bezoeken. Dit herbouwde fort dateert uit de 1812 oorlog. Nadat je het fort ontdekt hebt kan je het plaatsje verkennen. In vergelijking met Niagara Falls is het een rustig en vredig stadje. Vergeet niet het uitzicht over Ontario Lake en de Niagara rivier. Tegen lunchtijd is het tijd om het eerste wijnhuis op te zoeken.

We beginnen bij Ravine Winery die geen ijswijn produceert maar erg goede rode en witte wijnen maar bovenal een goed restaurant heeft voor een lunch. Je kunt eerst een goede lunch nuttigen en daarna naar het proeflokaal om wijnen te proeven. Vanuit hier rij je met de auto naar de Inniskillin Winery. Zij begonnen in de jaren ‘80 als eerste in de regio met het maken van ijswijn. Vlakbij vind je de Pillitteri Winery die nog volledig door de familie wordt gerund. Een rondleiding door het wijnhuis is zeker de moeite waard omdat het familieverhaal erg interessant is. Nadat je een goede indruk hebt van ijswijn rij je terug naar Niagara Falls voor een overnachting en om nogmaals te genieten van het nachtleven daar.

Dag 6 – Guelph & Aankomst Toronto

Bereid je voor op een aantal uren rijden. Rij met de huurauto via Guelph naar Toronto. Guelph is een leuk klein plaatsje om enkele uren rond te hangen en een lunch te nuttigen. Guelph wordt ook wel de Royal City genoemd omdat hier het Imperial house of Guelph staat van waaruit Groot Brittannië werd bestuurd. Breng tijdens je bezoek aan Guelph ook een bezoek aan de universiteit en maak kennis met de indrukwekkende architectuur. Na de lunch rij je in circa een uur naar het hotel in Toronto. Geniet de rest van de dag van downtown Toronto. Op zoek naar een leuke plek om te dineren? Ga dan naar Kensington Market vlakbij China Town. Hier vind je een leuke mix van vele culturen en een grote diversiteit aan restaurants.

Dag 7 – Toronto

Het ontdekken van de Toronto Islands kan je het beste doen met mooi weer. Mocht het weer tegenzitten probeer dit bezoek dan te wisselen met een andere dag. Op het eiland kan je een mooie wandeling maken of genieten van het strand. Er zijn hier veel activiteiten voor jong en oud. Bezienswaardigheden zijn de vuurtoren, de kerk en Ward’s Island met mooie architectuur. In de namiddag kan je naar het trein museum gaan en naar de top van de CN Tower.

Dag 8 – Toronto

Toronto is een leuke stad om rond te wandelen. Start in de morgen met een wandeling over het universiteitsterrein. Begin bij het philosophers path en loop via de straatjes naar de ingang van de universiteit aan de andere kant. Je vindt hier mooie architectuur, hofjes en veel groen. Ga hierna naar het distillery district voor lunch. Je vindt hier een grote variëteit aan eetgelegenheden en veel art galeries. Vroeger werd hier drank gedestilleerd en je vindt hier en daar nog overblijfselen hiervan. In de namiddag is een wandeling rondom church street interessant en kan je enkele belangrijke kerken bezoeken in Toronto. Als alternatief kan je gaan shoppen of een museum bezoeken. Toronto heeft vele musea en eventueel een dag langer hier verblijven, zal zeker niet tot verveling leiden.

Dag 9 – Terug naar Buffalo en vertrek

Vertrek vandaag met de huurauto richting Buffalo om je reis te vervolgen of terug naar huis te vliegen. Afhankelijk van de vertrektijd van je vlucht kun je ’s morgens nog wat doen in Toronto; genieten van Lake Ontario of één van de wijnhuizen bezoeken. Het inleveren van de huurauto gaat snel en binnen 10 minuten sta je bij de incheckbalie. Buffalo Airport is niet al te groot en een ruime twee uur van te voren arriveren is voldoende.

  • Schrijf u in op onze nieuwsbrief! Ontvang € 10 korting op uw huurauto via Alamo.be en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen.
  •