Logo Alamo.nl

Inloggen

Het rijden met een huurauto

Om te mogen rijden met een huurauto moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Uiteraard moet u in het bezit zijn van een geldig rijbewijs, maar ook daar zijn soms voorwaarden aan verbonden. Wij zetten de algemene regels voor u op een rij.

Hoofdbestuurder

De hoofdbestuurder moet tenminste 21 jaar oud zijn en in het bezit zijn van een geldig rijbewijs en een creditcard op zijn/haar eigen naam.

Rijbewijs

Uiteraard moeten alle bestuurders van de huurauto in het bezit zijn van een geldig rijbewijs uit het land van herkomst. In Europa dient u minimaal een jaar in het bezit te zijn van een rijbewijs om de huurauto te mogen besturen. In Amerika en Canada kent men deze restrictie niet. Een internationaal rijbewijs is niet nodig tenzij op uw rijbewijs geen Engelse vertaling staat. Op alle huidige Nederlandse rijbewijzen staan alle gegevens ook in het Engels vermeld.

Minimumleeftijd

De minimum leeftijd voor het huren van een auto verschilt per land, per lokale partner maar ook per autotype. Naast een minimum leeftijd is het in sommige landen ook van belang hoe lang u uw rijbewijs al heeft. Kijk daarom goed in de voorwaarden of er een leeftijdstoeslag is en wat de regels zijn.

Maximum leeftijd

Er zijn bestemmingen die een maximumleeftijd hanteren voor autohuur. Zo is bijvoorbeeld in Italië de maximum leeftijd voor het huren van een auto 75 jaar. In de voorwaarden per land staat aangegeven of er een maximum leeftijd wordt gehanteerd en zo ja, welke.

Toeslag jonge bestuurders

In de USA en Canada bestaat er een toeslag voor bestuurders tussen de 21 en 25 jaar. Deze bedraagt 25 US$ / 25 CA$. Maakt u gebruik van het “Underage Gold” tarief? Dan is deze toeslag inbegrepen in het tarief.

  • Schrijf u in op onze nieuwsbrief! Ontvang € 10 korting op uw huurauto via Alamo.be en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen.
  •