Logo Alamo.nl

Inloggen

Het reserveren van uw huurauto

Bij het reserveren van uw huurauto komt meer kijken dan u denkt. Alamo.be helpt u graag bij het reserveren van de juiste auto. Alamo.be biedt een gebruiksvriendelijk reservatiesysteem, waar u in een oogopslag ziet wat de huurauto kost en hoe hoog de eventuele drop off kosten zijn. Het toevoegen van opties, zoals een kinderzitje kan eenvoudig en overzichtelijk in stap 3.

Waar moet ik op letten bij het reserveren van een auto?

 • Waar en wanneer wilt u de auto ophalen en inleveren? Waar de auto opgehaald moet worden heeft u vaak al bedacht. Maar wist u dat het ook mogelijk is om de huurauto elders in te leveren, bijvoorbeeld op een stadslocatie? Dat scheelt parkeerkosten in de stad en een aantal huurdagen.
 • Hoe laat haalt u de auto op en brengt u hem terug? Kijk bij het reserveren van de huurauto goed naar de ophaal- en inlevertijd. De huurprijs wordt berekend op basis van 24 uur. Dus ophalen om 14.00 uur is ook inleveren om 14.00 uur. Als u de inlevertijd op 16.00 uur zet, wordt de huurprijs duurder.
 • Hoe groot moet de auto zijn? Natuurlijk wilt u graag comfortabel reizen. Bij de keuze van de juiste huurauto kunt u zich afvragen waar u de auto voor gebruikt; rijdt u er alleen kleine stukjes mee, of maakt u een rondreis? Hoeveel bagage heeft u bij zich en met hoeveel personen bent u?
 • Wilt u alleen de auto besturen of zijn er meerdere bestuurders? Een extra bestuurder laten bijschrijven moet altijd bij het ophalen van de huurauto. Vaak zijn hier kosten aan verbonden, wilt u in Amerika of Canada een auto huren, kunt u bij het reserveren kiezen voor Alamo Gold. De kosten van extra bestuurders zijn dan inbegrepen in het huurtarief.
 • Wilt u nog extra’s toevoegen aan uw autohuur? Denk bijvoorbeeld aan een kinderzitje, een navigatiesysteem of een extra verzekering. Veel van deze opties kunt u vooraf kiezen, maar dient u ter plaatse af te rekenen.
 • Bent u voldoende verzekerd of heeft u een eigen risico? Informeert u zich goed welke verzekeringen zijn inbegrepen bij de huurprijs en wat het eigen risico is. Wilt u het eigen risico afkopen, kunt u dit aangeven door bij de opties de No-Risk Garantie aan te vinken.

Als u deze vragen heeft beantwoordt, kunt u bekijken wat de prijs van de huurauto wordt. U kunt daartoe de volgende gegevens invoeren:

 • gewenste ophaallocatie, datum en tijd
 • gewenste inleverlocatie, datum en tijd
 • de leeftijd van de hoofdbestuurder

Als u de auto van uw keuze aanklikt, kunt u in de volgende stap aangeven of u opties nodig heeft. Hierna krijgt u een overzicht van de huurauto, de prijs en de kosten die ter plaatse betaald moeten worden.

Vraag een offerte aan

Als u nog wilt overleggen of nog vragen heeft, kunt u in plaats van direct te reserveren ook een offerte aanvragen. Een van onze medewerkers neemt dan contact met u op om eventuele vragen te beantwoorden.

Veilig betalen

Wilt u de huurauto reserveren, dan kunt u doorklikken naar de betaalmodule. Alamo.be maakt gebruikt van een beveiligde betaalomgeving. U kunt kiezen of u met creditcard, iDeal of PayPal betaalt. Indien u lang van te voren boekt, is het zelfs mogelijk om op factuur te betalen. Houdt uw creditcard of bankpas bij de hand als u de reservering wilt plaatsen. Mocht de betaling om wat voor reden dan ook niet lukken, dan neemt een van onze medewerkers contact met u op.

Bevestiging, factuur en voucher

Als u de auto heeft gereserveerd en betaald, ontvangt u een factuur voor uw administratie en een voucher. Op dit voucher staan alle gegevens die u voor het ophalen van de huurauto nodig heeft.

Wijzigen of annuleren

Mocht u na ontvangst van het voucher toch nog iets willen wijzigen, dan kan dat zonder kosten. U kunt een e-mail sturen naar [email protected] of bellen met onze klantenservice. Onze medewerkers zullen de wijziging voor u doorvoeren. Indien door een wijziging in de data of tijden het tarief wijzigt, ontvangt u daarvoor een factuur, of storten wij het verschil aan u terug.

Mocht u door omstandigheden de reservering willen annuleren, dan zijn daar een aantal voorwaarden aan verbonden. Heeft u bij het reserveren gekozen voor de optie “Afkoop annuleringskosten”? Dan kunt u zonder kosten annuleren. Het bedrag van de autohuur, exclusief de kosten voor de annuleringsverzekering wordt dan aan u retour gestort.

 • Schrijf u in op onze nieuwsbrief! Ontvang € 10 korting op uw huurauto via Alamo.be en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen.
 •