Logo Alamo.nl

Inloggen

Bon bini op Bonaire

In februari 2023 ging onze collega Hanny op vakantie naar Bonaire. Samen met haar reisgezelschap wilde ze graag de koude temperaturen hier ontvluchten en genieten van aangename (zomerse) temperaturen. Bonaire ligt namelijk in het Caribisch gebied en is onderdeel van de ABC-eilanden. Om het meeste uit de reis te halen, boekte ze een huurauto op Bonaire. Wij vroegen haar naar haar ervaring met de auto die had geboekt via Alamo.be.

Ophalen van de huurauto op Bonaire International Airport

“Bonaire is een klein eiland en de sfeer is gemoedelijk en heerlijk relaxed. Dus na een comfortabele vlucht van circa 11 uur, kwamen we aan op Bonaire. De luchthaven is klein en het is na het ophalen van de koffers dan ook slechts een klein stukje lopen naar het autohuurstraatje. In een soort roze verzamelgebouw zitten hier alle verhuurders bij elkaar. We hadden de auto gehuurd via Alamo.be en daarom liepen we gelijk naar de balie van Alamo/ Enterprise/ National. We werden uiterst vriendelijk begroet en de jongen achter de balie wist zelfs onze naam. We konden snel op pad, want de auto stond al klaar, een rode KIA Sportage, lekker ruim en comfortabel. Er zaten al wat lichte krasjes op, iets dat heel normaal is op Bonaire, vanwege de onverharde wegen in het nationale park.

Met de auto op pad naar Sorobon, Kralendijk en meer…

Sorobon, gelegen aan de andere kant van het eiland, is hét surfwalhalla van het eiland. Hier waait altijd een stevige wind die de surfers door het azuurblauwe water laat schieten. Ook als u niet van surfen houdt, is het een heerlijke bezigheid om naar te kijken. Het plaatsje heeft een echte surfvibe, relaxed en lekker lunchen met de voetjes in het zand. Verderop langs de kust zien we talloze paragliders in de lucht, ook ideaal met dit verkoelende briesje. Omdat we toch de auto tot onze beschikking hadden, gingen we daarna, via de zuidkant van het eiland, naar onze accommodatie, vlak onder Kralendijk. Onderweg komt u de gele slaven hutjes tegen. Vroeger moesten de koningsslaven uit Rincon meer dan zeven uur lopen om doordeweeks op de zoutvlakten te werken. Het is goed hier even bij stil te staan. De hoofdstad Kralendijk is een heerlijke plek, hier wonen 22.000 van de in totaal 24.000 inwoners. U vindt hier een klein centrum met leuke winkeltjes en volop tentjes om te eten en te drinken. Ga bijvoorbeeld naar de Salsa avond op donderdag bij de Cuba Company of ga lekker eten bij La Cantina of bij ’t Consulaat, dat door een Bredanaar wordt gerund. Bij Karel’s aan de haven ligt bijna dagelijks een imposant cruiseschip en het is ook het vertrekpunt van de watertaxi naar Klein Bonaire.

Duik- en snorkelliefhebbers opgelet

Klein Bonaire, maar ook Bonaire zelf, is een waar paradijs voor onderwaterliefhebbers. Langs de kust zijn er meer dan 60 verschillende duik- en snorkelplekken. Via een kleine opening in het rif kunt u de zee in en snorkelt u comfortabel met de stroom mee langs het rif vol gekleurd koraal en ontelbare vissen. We hebben schildpadden gezien bij Thousand steps, de Caribische doktersvis, de papagaaivis, jonge keizersvisjes, parelkoffervis, juweelvissen, sergeant majoorvisjes en meer.”

Tips voor autorijden op Bonaire

Wilt u ook een auto huren op Bonaire? Hanny raadt aan een (grotere) SUV auto te reserveren. “Wij hadden bijvoorbeeld een SUV IFAR, dat is een auto zoals een KIA Sportage (of gelijkwaardig). En een uitstekende auto met een goede vering, een absolute must gezien de staat van de wegen op Bonaire. De maximum snelheid is 60 km. per uur. Onze tip? Rijd naar en door het avontuurlijke Washington Slagbaai National Park. Het uitzicht onderweg is magisch, maar de weg die door het park loopt is onverhard en er liggen wel wat stenen. Dat zorgde in ons geval voor een goed verhaal en een lekke band! Na contact opgenomen te hebben met Alamo, hebben we de volgende dag de huurauto naar een lokale garage gebracht, waar het voor nog geen 20 dollar werd gerepareerd. Hierdoor konden we snel weer op pad en hebben we de rest van de vakantie genoten van het comfort en gemak van een huurauto op Bonaire.”

  • Schrijf u in op onze nieuwsbrief! Ontvang € 10 korting op uw huurauto via Alamo.be en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen.
  •