Logo Alamo.nl

Inloggen

Auto huren Griekse Eilanden

Met het gezin op reis en een auto huren op de Griekse eilanden? De Griekse eilanden zijn stuk voor stuk prachtig. Daarom is eilandhoppen in Griekenland zo populair. U combineert verschillende eilanden om zo meer te kunnen zien. Prachtige stranden en een heerlijk klimaat heeft u op alle eilanden, maar houdt van authentiek? Dan is Corfu een goede keuze. Corfu-stad staat sinds 2007 op de UNESCO Werelderfgoedlijst en herbergt een schat aan historische bezienswaardigheden.

Waarom een auto huren op de Griekse Eilanden

De eilanden zijn niet extreem groot, maar openbaar vervoer is niet altijd aanwezig of minder betrouwbaar. Met uw eigen huurauto vertrekt u wanneer u wilt en kunt u alle bezienswaardigheden in uw eigen tempo bezichtigen. Kreta is het grootste eiland waar u kunt rondrijden. U kunt hier goed winkelen, er zijn mooie stranden en ook vindt u hier interessante historische sites de moeite waard zijn. Wanneer u verblijft op Lefkas, dan is een dagtocht naar het vasteland ook mogelijk. Heeft u vragen over een auto huren op de Griekse eilanden? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Griekse regels rondom parkeren

Bij sommige toeristische attracties is het makkelijk parkeren, maar in de grotere steden is het soms een uitdaging. In plaats van in het centrum, kunt u kijken of u bij een bezienswaardigheid in de buurt kunt parkeren. De auto staat dan op een veilige plek die u altijd weer makkelijk kunt terugvinden. Parkeren in Griekenland mag overigens niet bij een gele streep op de weg of in de buurt van een brandkraan, verkeersbord of bus-en tramhalte. De politie kan dan uw nummerplaat in beslag nemen. 

Voordelen van autohuur via Alamo.be

  • U kunt al een auto huren op de Griekse Eilanden vanaf 21 jaar.
  • Alle benodigde verzekeringen zijn inclusief.
  • Geen Young Drivers Fee op de kleinere autotypes.
  • 24/7 persoonlijke service middels ons noodnummer.          
  • Ruim 30 jaar ervaring in autohuur.

Tip van een Alamo.be medewerker

U kunt op de meeste Griekse eilanden via ons een huurauto huren. De wegen op de eilanden zijn goed bereisbaar. Meestal is er één hoofdweg en worden de bezienswaardigheden goed aangegeven. Sommige wegen zijn wat steiler of hebben scherpe bochten. Wees dan voorzichtig met inhalen. Wilt u meerdere eilanden bezoeken met de huurauto? Dit is mogelijk met veerboten waar u met de auto op kunt rijden. Er zijn verschillende routes mogelijk met diverse ferryrederijen.

  • Schrijf u in op onze nieuwsbrief! Ontvang € 10 korting op uw huurauto via Alamo.be en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen.
  •