Logo Alamo.nl

Inloggen

One way Autohuur

Dankzij de one way autohuur optie van Alamo.be bent u flexibeler en heeft u nog meer vrijheid. Wilt u bijvoorbeeld de auto ophalen op het vliegveld en inleveren in het centrum? Bij autoverhuurder Alamo.be kan het. Vaak worden hiervoor wel kosten in rekening gebracht, zogenaamde drop-off kosten. De hoogte hiervan verschilt per locatie. Mochten er drop-off kosten van toepassing zijn op uw reservering, dan vindt u deze op Alamo.be bij het opvragen van de prijs, op de factuur en op het voucher. De drop-off kosten dienen altijd ter plaatse betaald te worden, zijn exclusief plaatselijke belasting en zijn dus niet in het totaalbedrag inbegrepen.

One way autoverhuur in Europa

In de meeste Europese landen is het toegestaan om de auto op een andere locatie in te leveren. De kosten zijn per land verschillend. Het kan zijn dat er wel kosten zijn als u de auto bijvoorbeeld korter dan een week huurt, maar dat eenrichtingsverhuur voor een langere termijn gratis is. Als u een tarief opvraagt, worden eventuele drop-off kosten getoond onder het autohuur tarief.

In de Verenigde Staten en Canada gelden enkele regels en uitzonderingen voor wat betreft one way autohuur. Wilt u bijvoorbeeld uw huurauto op locatie A ophalen en op B inleveren? Dan is het goed om te weten dat u geen Economy auto kunt reserveren. One way autohuur is namelijk niet van toepassing op Economy auto’s.

Geen drop-off kosten

Wilt u zeker weten of er drop-off kosten van toepassing zijn op uw reservering? Vraag dan een offerte aan op Alamo.be of neem contact op met het team van Alamo.be. Handig om te weten is dat er binnen Florida en Californië geen drop-off kosten gelden. Ook tussen San Francisco airport of Los Angeles en Las Vegas Airport (en v.v.) hoeft u geen drop-off kosten te betalen.

Handig om te weten: In Canada zijn de drop-off kosten tussen Calgary en Vancouver CA$ 150,- (deze prijs is berekend op basis van luchthavenlocaties), maar kiest u ervoor de route andersom te rijden zijn er geen kosten voor de one way autohuur.

One way tussen Amerika en Canada

Via Alamo.be is het mogelijk om uw huurauto in Amerika op te halen en in Canada in te leveren, of andersom. Alamo.be heeft in Amerika zo’n 17 locaties waar u een auto kunt huren die u vervolgens in Canada kunt inleveren. In Canada heeft Alamo.be 13 locaties waar u een auto kunt huren die u in Amerika inlevert. Een populaire one way route is SeattleVancouver, maar ook Toronto AirportBuffalo Airport en Toronto Airport – Boston Airport zijn erg in trek bij autohuurders. Wilt u weten of er drop-off kosten gelden op uw reservering? Neem dan contact op met het Alamo.be team.

  • Schrijf u in op onze nieuwsbrief! Ontvang € 10 korting op uw huurauto via Alamo.be en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen.
  •