Logo Alamo.nl

Inloggen

One way Autohuur

Dankzij de one-way autohuur optie van Alamo.be bent u flexibeler en heeft u nog meer vrijheid. Een one-way betekent namelijk dat u de huurauto op een andere locatie inlevert dan waar u de auto heeft opgehaald. Wilt u bijvoorbeeld de auto ophalen op het vliegveld en inleveren in het centrum? Bij autoverhuurder Alamo.be kan het. Ook kunt u ervoor kiezen om de auto in te leveren in een andere stad of in sommige gevallen zelfs in een ander land.

One-way autohuur

In de meeste gevallen wordt voor een one-way extra kosten gerekend. Deze kosten heten drop-off kosten. De hoogte hiervan verschilt per locatie, maar hoeft echt niet veel te zijn. Mochten er drop-off kosten van toepassing zijn op uw reservering, dan vindt u deze bij het opvragen van de prijs, op de factuur en op de voucher. De drop-off kosten dienen altijd ter plaatse betaald te worden en zijn exclusief plaatselijke belasting. Heeft u vragen over uw gewenste one-way? Vraag dan een offerte aan op Alamo.be of neem contact op met ons customer service team.

One-ways in Europa

In de meeste Europese landen is het toegestaan om de auto op een andere locatie in te leveren. De kosten zijn per land verschillend. Het kan zijn dat er wel kosten zijn als u de auto korter dan een week huurt, maar dat eenrichtingsverhuur voor een langere periode gratis is. Als u een tarief opvraagt, worden eventuele drop-off kosten getoond onder het autohuur tarief. U kunt zelfs een one-way maken tussen verschillende landen, zodat u meerdere landen kunt combineren in een reis. Binnen de Balkan mag u vaak de grens over en ook internationale one-ways zijn daar populair. Deze one-ways tussen bijvoorbeeld Kroatië, Noord-Macedonië of Albanië zijn op aanvraag. Ook tussen Denemarken, Zweden en Noorwegen is een internationale one-way mogelijk als u hiervoor een aanvraag bij ons indient. Gaat u op vakantie vanuit Nederland? Ook dan kunt u ervoor kiezen uw huurauto in te leveren in een ander Europees land. Neem gerust contact op met onze customer service en onze medewerkers helpen u graag verder.

One-ways in Noord-Amerika

In de Verenigde Staten en Canada gelden enkele regels en uitzonderingen voor wat betreft one-way autohuur. Wilt u bijvoorbeeld uw huurauto op de ene locatie ophalen en op de andere locatie inleveren? Dan is het goed om te weten dat u geen Economy auto kunt reserveren. One-way autohuur is namelijk niet van toepassing op Economy auto’s. Binnen Florida of Californië hoeft u in sommige gevallen geen drop off kosten te betalen. Ook tussen San Francisco airport en Los Angeles of Las Vegas Airport (en omgekeerd) hoeft u meestal geen drop-off kosten te betalen.

One-way tussen Amerika en Canada

Via Alamo.be is het meestal mogelijk om uw huurauto in Amerika op te halen en in Canada in te leveren, of andersom. Soms geleden er een aantal restricties. Zo is er een beperkt aantal autotypes waarmee dit is toegestaan en is er beperkte beschikbaarheid, waardoor deze reserveringen bijna altijd op aanvraag zijn. In Canada zijn er 13 locaties waar u een auto kunt huren die u in Amerika inlevert. Een populaire one way route is SeattleVancouver, maar ook Toronto AirportBuffalo Airport en New York – Canada zijn erg in trek bij autohuurders. Twijfelt u of er drop-off kosten in rekening worden gebracht? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Mogelijkheden Zuid-Amerika

Gaat u naar Costa Rica of Nicaragua? Dan kunt u gebruikmaken van de Alamo Inter-Countries Service en deze landen combineren in één reis. Middels deze service kunt u namelijk gemakkelijk uw auto omruilen bij de grens en uw reis vervolgen. Ook Panama kunt u aan uw reis toevoegen. U dient bij de grens dan wel een stukje te overbruggen met bus en taxi. Lees hier alles over de Inter-Countries Service.

One-way op aanvraag

De bovenstaande one-ways zijn slechts suggesties en er zijn verschillende mogelijkheden. Het kan voorkomen dat de boekingswidget op onze website geen auto’s toont. In dit geval kunt u de one-way handmatig bij ons aanvragen. Wij checken dan de beschikbaarheid en mogelijkheden. Stuur uw aanvraag naar [email protected] met daarin de volgende gegevens:

  • Naam hoofdbestuurder
  • Email adres hoofdbestuurder
  • Gewenste ophaal locatie, datum en tijd
  • Gewenste wissel locatie datum en tijd
  • Gewenste Inlever locatie datum en tijd
  • Indicatie autotype
  • Schrijf u in op onze nieuwsbrief! Ontvang € 10 korting op uw huurauto via Alamo.be en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen.
  •